Nieuwe Starterscursus bij Loopschool Funrunners RotterdamLoopschool Funrunners Rotterdam start op 9 januari 2018 weer een cursus voor beginnende hardlopers. De cursus duurt tot en met 26 april en vindt plaats op dinsdagavond en donderdagavond om 18.45 uur. De training wordt verzorgd door Ron Haanstra, gediplomeerd trainer.

"Onze ervaring is dat iedereen die gemotiveerd is om de lessen regelmatig te volgen aan het einde van de cursus in staat is de afsluitende loop van 5 km zonder te forceren te volbrengen", zegt Ron, de oprichter van de school en begeleider van de starterscursussen. Hij benadrukt het belang van een rustige opbouw van de trainingen. Veel startende lopers lopen te hard en/of bouwen te snel de te lopen afstanden op. Te vaak met blessures en teleurgesteld afhaken als resultaat. Dat alles wordt zoveel mogelijk voorkomen door onze rustige opbouw”
Naast 2 begeleide looptrainingen per week zijn er 4 indoor-workshops met oefeningen voor core-stability en lichtvoetig hardlopen bij de cursus inbegrepen.
Zowel een goede core-stability als lichtvoetig (leren) hardlopen vinden wij namelijk heel belangrijk als het gaat om blessurevrij en met een goede techniek leren hardlopen. Dan wordt hardlopen pas werkelijk Fun in plaats van zwoegen!
De maandelijkse indoor workshops worden op zondagochtend gehouden van 8.15 tot 9.15 uur.

Nieuw bij deze beginnerscursus (en bij ons weten uniek in Rotterdam) is, dat de lopers de eerste 2 maanden zonder bijkomende kosten een MilestonePod gaan gebruiken. Dat is een klein apparaatje voor op je loopschoen. Via deze pod krijgen zowel de cursisten als de trainer wekelijks gegevens die belangrijk zijn om de loopstijl te verbeteren en zoveel mogelijk blessurevrij te blijven.(o.a. paslengte, pasfrequentie en de krachten die tijdens de landing door de voeten, benen en heupen verwerkt moeten worden)

Tijdens de winter starten de trainingen vanaf Hockeyclub Rotterdam aan de Hazelaarweg of tijdens de winterstop van Hockeyclub Rotterdam vanaf zwembad “De Wilgenring”.
De kosten voor 32 begeleide trainingen inclusief de 4 indoor workshops en 2 maanden gebruik van de MilestonePod bedragen € 85,--
Meer info en/of aanmelden om 3 gratis en vrijblijvende proeftrainingen te komen volgen:
Stuur een mail naar funrunnerssho@gmail.com
Zie voor meer informatie over onze loopschool ook ons blog: funrunners1.blogspot.nl of onze Facebookpagina: Loopschool Funrunners sho

Geplaatst op 21 november, 2017